Renovering & kaffe

Hej på er ♡ Har ni en fin måndag såhär långt?
Jag och min sambo är lediga idag så vi har jobbat vidare på övervåningen.
Snart är allt där uppe grundat och listat och täckfärgen ska på.
Det känns så overkligt nära nu att vi snart kan flytta upp dit. Helt magiskt blir det!

Vårt hus, eller torp, är rätt litet, cirka 90 kvadrat och i och med att vi inte ska ha några barn behöver vi heller inte tänka på att vi måste ha många rum. Så när vi flyttade in så bestämde vi oss för att riva hela övervåningen och göra öppen planlösning där.
Ett jobb som blev skapligt större än förväntat, som alltid tänker ni. Ja precis.
Huset är byggt prick 1900 och vi hittade tidningsurklipp från 1918 när vi började riva så då kanske ni får ett hum om standarden. MAGISKT på sina ställen, ja! Praktisk, nej.
Vi rev allting ner till stommen i princip. Taket, innerväggarna, golvet, elen, allt.
Som ni säkert har listat ut så fanns det inte många vinklar som stämde överens med varandra när det väl var dags att rikta upp nya reglar osv. Så många timmar har gått åt till att bara traggla med det. Niklas och pappa har haft en ängels tålamod..
Jag själv hade nog fått ett psykbryt för länge sedan som jag hade varit med och riktat golvet.
Vi har valt att behålla den lantliga stilen och har klätt hela våningen med breda plank både i taket och på väggarna. Vi har även bevarat det timmer som var i skick nog att spara samt kompletterat med lite nya timmerstockar, så nu är allting helt nytt från scratch men har ändå den där mjuka touchen.
Det ligger så otroligt mycket kärlek och noggrannhet i det här bygget och det känns i hela energin där uppe, det sitter i väggarna.
När övervåningen ä helt klar och vi kan flytta upp vårt sovrum från nedervåningen så ska även det rivas och köket byggas ut. Men det blir ett senare projekt.
Vi har sådana fina planer för den här gården och jag längtar ♡

Idag ska jag göra drömmens kikärtsgryta (vegansk) men först ska vi ta en tur i bilen runt byn och bara njuta. Dricka en varsin kaffe och bara umgås.
Att spendera tid med Niklas, det spelar ingen roll vart vi är eller vad vi gör, det är det bästa som finns.
Sådana här dagar sätter verkligen guldkant på allting. Ett avbrott från alla vardagsrutiner.
Det ger mig så otroligt mycket energi ♡
Jag hoppas att eran dag har varit lika fin som min! Glöm inte bort att stanna upp och andas mellan varven och känn tacksamhet för livet. För alla du har, för allt du är och för allt fint som kommer.
Kramar från mig!

Big’s favvoställe i huset är på övervåningen.
Tror han längtar mest av alla nästan tills den blir klar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *