Vegansk kikärtsgryta

Här kommer receptet på en av mina favoriträtter just nu.
Jag fick det här receptet av min mamma och jag fullkomligt älskar det.
Att äta veganskt är både snällt mot djuren, miljön och kroppen. ♡
Gryta är toppen nu när det är så kallt ute dessutom!

Recept (4-6 portioner):
8-10 normalstora potatisar
2 gullökar
1 purjolök
2 klyftor vitlök
2 burkar kokosmjölk
2 pkt kikärtor
1 paket fryst bladspenat
Krydda efter smak – Curry, cayennepeppar, salt och paprikakrydda

Hacka potatisen i mindre bitar (jag sköljer av potatisen och behåller skalet på, men det är en smaksak) och stek den lätt tillsammans med hackad gullök, purjolök och vitlök.
Häll sedan i kokosmjölken och låt grytan koka på lite lägre värme tills potatisen känns klar.
Ha i kikärtorna och låt allting koka tillsammans i några minuter.
Krydda med curry, cayennepeppar, salt och paprikakrydda efter smak.
När du känner dig nöjd vänd i bladspenaten och låt grytan svalna en liten stund innan servering. ♡





Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *